Секрети правильного догляду за меблями

Для якісного чищення лакованої й полірованої поверхні буде потрібно скип'ятити ...

Для якісного чищення лакованої й полірованої поверхні буде потрібно скип'ятити склянка звичайного пива, додавши в нього небагато воску. Потім необхідно остудити суміш і нанести її на меблі, після чого дати составу підсохнути. Тепер нам буде потрібно заполірувати поверхня, для цього підійде звичайна вовняна ганчірочка. Застосовна також рослинна олія, особливо вдало підійде реп'яхове. Змочите вату невеликою кількістю масла й помістите її у звичайний носок тампоном, що вийшов, протріть меблі.

Для виведення слідів від гарячої праски або чайника необхідно побрати тампон із сіллю, змочити його маслом і без натиску потріть місце припіка. Застарілі плями слід покрити сумішшю з масла й солі. Почекавши близько трьох годин, стряхніть її й протріть вовняною ганчіркою. Добре працює тканина, попередньо змочена в молоці. Головне, після очищення не забудьте насухо протерти поверхня.

Сліди від води на меблях з лакованою поверхнею можна обсипати борошном, а потім необхідно масляним тампоном протерти поверхня до повного очищення.

Омолодженню меблів із цінної деревини сприяє протирання звичайною вологою ганчіркою, після чого рекомендується насухо протерти поверхня лляною тканиною.

неполіровані меблі, Що Забруднився, рекомендується відмивати звичайним мильним розчином, по завершенню очищення витерши насухо. Для догляду за такими поверхнями слід виключити застосування поліруючих засобів, тому що вони залишають жирні плями, вивести які не так-те просто.

Потьмянілі елементи, виконані з металу, легко очищаються за допомогою нашатирного спирту, мела й води в пропорціях 30/15/50 грам відповідно. Рідина необхідно добре збовтати, змочити їй фланелеву тканину й протерти метал, а для додання блиску рекомендується натерти сукном.

При очищенні пилососом м'яких меблів, буде корисно обертати щітку марль, вимоченої в солоній воді. Не рекомендується пилососити плюшеве й оксамитове покриття. Жирні плями вдало виводяться за допомогою очищеного бензину.

Поверхні зі шкіри й дерматину можна витирати вологою ганчіркою, а по завершенню нанести збитий жовток на поверхню. Шкіряну оббивку можна очищати також бензином із крохмалем (у рівних пропорціях), утираючи суміш у поверхню.

Меблі із пластиковою поверхнею можна відмити сумішшю води й будь-якого прального порошку. Не рекомендується застосовувати гарячу воду, соду, а також мило. Використання перерахованих засобів може привести до потьмянінню покриття.

Щоб вилучити міхури на дерев'яних меблях необхідно накрити місце шарами щільного паперу, а потім ретельно пропрасувати гарячою праскою. Якщо це не допомагає, можна акуратно проколоти здуття шилом, залити через отвір невелика кількість клею, а потім знову пропрасувати поверхня. Слід помітити, що такий спосіб неприйнятний для полірованих меблів.